Hårda Bröd

lägger upp recept på bröden jag gjorde igår! ;)

Till ca 16 bröd:
4 kokta potatisar
en näve linfrön
1 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
+till kavling

Gör så här:
1.Sätt ugnen på högsta temperatur.
2.Skala och mosa den kalla potatisen eller riv den fint på ett rivjärn, och lägg i en skål. Tillsätt salt och en näve linfrön. Häll i lite mjöl i taget och blanada tills det blir en deg som går lätt att knåda.
3. Häll ut mjöl på ett bord. Dela dgen på hälften och dela varje hälft i 8 bitar. Kavla ut en bit i taget. Bry dig inte om formen, det är bara fint om bröden blir lite ojämna. Ha mycket mjöl på både kavlen och bordet och vänd degbiten ofta. Kavla så tunt du kan utan att det går det sönder. Gör ett hål i varje utkavlat bröd om du vill kunna hänga upp bröden på en pinne.
4. Borsta bort lite mjöl från de utkavlade bröden. Ta fram en plåt (den behöver inte smörjas) och lägg så många bröd det får plats på plåten. Grädda i cirka 5 minuter. Bröden ska bli lite bruna men  vakta noga så de inte blir brända!
5. Låt bröden svalna på galler. På så sätt blir de knaprigare. Ät avsvalnande bröd med smör.

(För att värmen ska komma ner i brödet, hacka lite hål med en gaffel)


Kommentarer
Postat av: F R I D A . L

SVAR: hejhej :)

ja, eller jag bor i Asarum som räknas i karlshamn ;)

jag känner faktiskt igen dig ^ vilken skola går du på?

2009-07-25 @ 13:44:17
URL: http://fridasfoto.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0