Basgryta
"Det fina med en gryta är att man kan ha i nästan vad som helst. Man tar vad man har hemma. Det här är ett grundrecept. Sen kan man ha i sina favoritgrönsaker & kryddor."
Till 4 portioner:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 burk krossade tomater
2 dl kikärtor
2 dl majs
1 dl vatten
1 tsk vinäger
salt,peppar,socker,örtkryddor
olja till stekning
Gör så här:
1. skala och hacka löken och vitlöken. Skala,skölj och skär moroten i skivor. Låt kikärtorna och majsen rinna av i ett durkslag.
2. Stek lök och vitlök i olja några minuter i en kastrull.
3. Tillsätt morötter, krossade tomater, majs,kikärtor och vinäger.
4. Låt allt koka i cirka 15 minuter.
5. Krydda med salt, peppar och socker, cirka ½ tsk av varje. Sm aka och krydda så att du tycker det är gott. Man kan till exempel ha i lite oregano,basilika eller timjan. Eller lite curry.
Grytan kan man äta med spagetti, ris eller ha till bakad potatis. En klick créme fraiche är gott till.
Till 4 portioner:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 burk krossade tomater
2 dl kikärtor
2 dl majs
1 dl vatten
1 tsk vinäger
salt,peppar,socker,örtkryddor
olja till stekning
Gör så här:
1. skala och hacka löken och vitlöken. Skala,skölj och skär moroten i skivor. Låt kikärtorna och majsen rinna av i ett durkslag.
2. Stek lök och vitlök i olja några minuter i en kastrull.
3. Tillsätt morötter, krossade tomater, majs,kikärtor och vinäger.
4. Låt allt koka i cirka 15 minuter.
5. Krydda med salt, peppar och socker, cirka ½ tsk av varje. Sm aka och krydda så att du tycker det är gott. Man kan till exempel ha i lite oregano,basilika eller timjan. Eller lite curry.
Grytan kan man äta med spagetti, ris eller ha till bakad potatis. En klick créme fraiche är gott till.
Kommentarer
Trackback